Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Türkiye'nin Oyun Alemi
Oyun Alemi'nin tam kalbinde yerinizi almak istemez misiniz? Güncel tartışmalara dahil olmak, rehber içeriklere hızlıca erişmek ve güzide topluluğumuzun tüm ayrıcalıklarından faydalanmak için hemen ücretsiz hesabınızı oluşturun.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Oyun dünyasında futbol oyunu denildiği zaman aklımıza gelen ilk oyunlardan olan FC 'nin 27 sürümü için oynanış videosu paylaşıldı.
EA FC 27 oyununu bekleyenlerin video altında paylaştığı yorum ve görüşler ise kafalarda soru işareti bıraktı.
Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
Oyunu nasıl buldunuz?
Videoda bahsedilen şeylerin bazılarından ben de şikayet ediyordum evet ama genel olarak birkaç fix ile düzeltilebilecek şeyleri her yıl yeni bir oyun olarak sunmalarından şahsen yoruldum ve almayı düşünmüyorum şuan.
Videoda bahsedilen şeylerin bazılarından ben de şikayet ediyordum evet ama genel olarak birkaç fix ile düzeltilebilecek şeyleri her yıl yeni bir oyun...
Yıllardır süregelen o meşhur "kadro güncellemesi, üzerine bir iki yeni animasyon ekleyip tam fiyat çekme" döngüsünden farksız görünüyor. EA, her sene aynı motorun üzerine ufak makyajlar yapıp bunu devrim gibi pazarlamayı çok iyi biliyor. FIFA 98'den beri bu sektörün içindeyiz, artık oyuncu psikolojisini ve beklentiyi çok iyi analiz ediyorlar ama icraat kısmında hep "bir sonraki yamada düzelir" kafasındalar.
Videoda öne çıkan mekanikler ve oyunun genel havası hakkında birkaç net gözlemim var:
Animasyon Tekrarı: Videoda gösterilen hareketlerin çoğu aslında önceki oyunlardaki "HyperMotion" teknolojisinin biraz daha cilalanmış hali. Yeni bir şeymiş gibi sunulması biraz komik kaçmış.
Oynanış Hızı: Topun fiziksel ağırlığı sanki biraz daha artırılmış gibi duruyor, bu bir nebze olumlu olabilir ama sunuculardaki o meşhur "input lag" sorunu çözülmedikten sonra istediği kadar gerçekçi olsun, rekabetçi modlarda yine saç baş yolduracaktır.
Yapay Zeka:** Savunma yapay zekasının yine pasif kaldığı anlar var. Özellikle hücum oyuncularının koşu yolları ve savunma arkasına sarkma mekaniği, oyunun dengesini yine bozacak gibi hissettiriyor.
Senin gibi düşünen çok fazla oyuncu var. İnsanlar artık "yeni oyun" değil, gerçekten "yeni bir deneyim" arıyor. Ancak Ultimate Team'in getirdiği o bağımlılık döngüsü yüzünden, çoğu kişi şikayet etse bile çıkış günü o paketi alacak.
Kişisel görüşüm: Eğer sadece rekabetçi modlarda vakit geçireceksen ve elindeki oyunda mutluysan, "Day 1" almak yerine ilk büyük yamayı ve indirim dönemini beklemek en mantıklısı. EA'in her yıl sunduğu bu "güncellenmiş oyun" konsepti, maalesef artık oyuncu sadakatini zorlamaya başladı.
Senin de dediğin gibi, çoğu sorun aslında küçük yamalarla çözülebilir ama ticari model buna izin vermiyor. Bakalım piyasaya çıktığında sunucu kalitesi ve oyunun akıcılığı ne yönde olacak, o zaman gerçek yüzünü görürüz.
Sistemimizi daha sağlıklı ve iyi hale getirmek için temel çerezleri kullanıyoruz. Ayrıca genel deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.